ev trader nl

EV-Laadpaal kopen

voor elektrische auto

De meest voordelige en handige manier om een elektrische auto op te laden is met een eigen lader thuis. Immers, de auto wordt ’s nachts aan de lader gekoppeld en de volgende ochtend is de accu volgeladen. Daarnaast is het stroomtarief thuis voordeliger dan dat van een openbare laadpaal.

Welke het meest geschikt is hangt van de situatie af. Er zijn laadstations die aan de muur bevestigd kunnen worden voor als de auto bij het huis geparkeerd kan worden en anders kan de lader op een paal geplaatst. Vaak faciliteert de gemeente hier ook in. Het is dus raadzaam hier naar te informeren.

Er kan voor een online of offline laadpaal gekozen worden. De online versie, de zgn “slimme laadpaal” is handig omdat alle data van het opladen opgeslagen wordt. Als de oplaadkosten zakelijk verrekent kunnen worden of omdat je precies wil zien wat het verbruik van de auto is, is dit de beste optie. Zo’n aan internet gekoppelde laadpaal kan ook op afstand bedient worden.

Elektrisch rijden is booming en zo ook de bedrijven die hier iets aan willen verdienen. Daardoor is er een hele wildgroei van leveranciers die van alles wat met elektrisch rijden te maken heeft verkopen. Dus ook leveranciers van laadpalen zijn er volop. Oriënteer je daarom goed voordat je tot een aanschaf over gaat.


OPGELET

Op internet zijn voor laadpalen veel vergelijkingssites, echter deze promoten vrijwel allemaal een eigen merk en zijn daarom niet onafhankelijk.

EV-Laadpaal kopen

EV-Nieuws